maandag 26 september 2016

Genadeloos eerlijke kerstkaarten

Genadeloos eerlijke kerstkaartenZijn wij in Nederland echt zo beleefd? Men verontschuldigd zich wanneer iemand anders tegen ons aan stoot, de telefoon staat in het ziekenhuis op stil…De meeste mensen hebben meer van dit soort momenten waar ze zich overbeleefd gedragen... toch?
De tijd van het jaar komt er aan dat we confrontatie vermijden en beleefdheid laten overheersen. De feestdagen komen er weer aan! Kerstcadeautjes zijn in deze periode als een mijnenveld.  Verrast, blij en dankbaar zijn bij het openen van dat ene cadeau wat u niet wist dat u nodig had. (en nog steeds niet nodig hebt). Of het grote ongemak wat u ervaart als de ander meer tijd en geld aan uw cadeau heeft besteed dan u heeft gedaan aan die van hem/haar.


Maar wie doet er nou niet verrast? Wie uit er nou niet zijn geluk en dankbaarheid? Ik wel! Of het nou leuk is of niet ik ben de gelukkigste persoon op aarde met alle geschenken die ik krijg. Iets anders zou gewoon niet netjes zijn.


Is dit dan contraproductief? Wat gebeurt er als die persoon denkt dat u echt graag die parfum wilt hebben en u krijgt het volgend jaar weer? Alles wat u er afgelopen jaar mee heeft gedaan is het opfrissen van uw partners’ hardloopschoenen.
Wat als we allemaal eerlijk waren over de cadeaus die we ontvangen? Het is voor de meesten vanzelfsprekend om dankbaar te zijn, het is toch de gedachte dat telt. Maar soms kan een beetje eerlijkheid voorkomen dat er nog meer geld wordt verspilt aan dezelfde sokken, parfum en badschuim elk jaar.


Ben je net als de meesten te beleefd om echt eerlijk te zijn over de geschenken die je hebt ontvangen, probeer in plaats daarvan dan eens een eerlijke kerst kaart verzenden. Wie herinnert zich niet als kind het maken van een tekening en het schrijven van een bedankje hoe leuk je wel niet hebt gespeeld met het nieuwe stuk speelgoed.Wat als de mensen nou eens echt zouden lezen wat je dacht van het cadeau van vorig jaar? Het is best leuk zo nu en dan een grap te kunnen maken over het ‘ taboe’ van de ' kerst beleefdheid'. Veel mensen herkennen zich in dit verhaal en dat is nou ook de grap van deze kaarten.. 

Heb je zelf leuke ideeen voor kerstkaarten? 
 SnoekPromo helpt jou graag met het drukken van jouw ontwerp. www.snoekpromo.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten