maandag 6 februari 2017

Foto behang zonder PVC


Behang met en zonder PVC

De industrie is voortdurend in beweging. Op zoek naar nieuwe technieken. Techniek met aandacht voor het milieu is hier in niet onbelangrijk. Er is een nieuwe soort behang op de markt. PVC vrij behang! De meeste mensen houden zich hier niet mee bezig, terwijl wij hier allemaal dagelijks mee te maken hebben.
Milieu en gezondheid

Wist u dat er vaak PVC in behang zit en dat dit weekmakers bevat. Weekmakers zijn olieachtige vloeistoffen die worden toegevoegd aan kunststoffen om deze meer flexibel te maken. Weekmakers kunnen na langere tijd, gedurende het normale gebruik uit de kunststof verdwijnen. Hierdoor verliezen deze kunststoffen na verloop van tijd hun flexibiliteit. Bovendien komen deze weekmakers vrij in het milieu. Deze weekmakers kunnen erg schadelijk zijn voor milieu en gezondheid.

Veiligheidsrisico

Steeds meer mensen vinden het belangrijk rekening te houden met milieu en gezondheid bij het maken van hun keuze. Bij het inrichten van de slaapkamer, het kantoor de winkel of de operatiekamer is het zeer belangrijk om niet alleen rekening te houden met het ontwerp en design maar ook met de veiligheidsrisico’s.

Het is mogelijk te kiezen voor PVC vrij behang. Zeker in (kinder)slaapkamers, ziekenhuizen, scholen etc. is het belangrijk een wandbekleding te kiezen die niet schadelijk is voor de gezondheid. Behalve de gezondheidsvoordelen zijn er nog meer belangrijke punten waarin PVC vrij behang positief uit de test komt.


Geen schade

PVC vrij behang is makkelijk te verwijderen zonder de onderliggende muur te beschadigen. Behang met PVC hecht zich steviger aan de ondergrond waardoor er kans op schade aan de onderliggende muur komt wanneer er gekozen wordt voor een nieuw design. Met PVC vrij behang loop je dat risico niet.

Krimpvrij en naadloos

PVC vrij behang is krimpvrij en kan naadloos worden aangebracht. Ook voor wat vochtigere ruimtes is het geschikt door het ademend vermogen van PVC Vrij behang. Het Laat vocht en lucht door en kan niet gaan schimmelen.

Foto behang

Het is nu mogelijk om uw eigen ontwerp of foto op behang te laten printen. Op PVC vrij, 
-          FSC Gecertificeerd Greenguard- Indoor Air Quality Certified behang. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten