maandag 6 februari 2017

5 handige tips voor het ontwerpen van uw eigen rollup-banner

5 handige tips voor het ontwerpen van uw eigen rollup-banner


Staande banner’s, of ook wel roller banners, rollup banners of pull up banners genoemd,
zijn een belangrijke bron van elke ondernemer om op te vallen op een beurs of tentoonstelling.

Pullup of rollup banners kunnen natuurlijk ook worden gebruikt om een ​​grote impact te maken in uw winkel of vestiging. Het hebben van een goed ontwerp met de juiste informatie is zeer belangrijk wanneer u een goede indruk wilt maken. Het ontwerp van de rollup banner is net zo belangrijk als ieder ander onderdeel van uw marketingstrategie.

Een rollup banner of popup banner behoort dezelfde aandacht te krijgen als elk ander onderdeel van uw marketing strategie. Geef het minimaal dezelfde aandacht als een advertentie in de krant, een promotie-folder of een advertentie die op tv of radio wordt geplaatst.

Met een rollup banner bevordert u de herkenbaarheid en zichtbaarheid van uw merk, producten of diensten aan het juiste publiek, dus het is belangrijk dat het ontwerp uw boodschap effectief overbrengt. Een goede rollup banner wordt opgemerkt en brengt de juiste boodschap mits correct ontworpen. Hieronder vindt u 5 handige design tips;


1 logo bovenaan

Boven uw stand hoort uw naam, logo en de kern boodschap. Het is belangrijk dat de hoofd boodschap op ooghoogte staat zodat deze het eerst in het oog springt.
U kunt uw logo of de slogan van uw bedrijf bovenin op de rollup banner plaatsen. Zodra u eenmaal de aandacht heeft zullen ze sneller de moeite nemen verder te kijken of lezen op uw rollup banner en wellicht over te gaan op actie.


2 Van links naar rechts

Denk van links naar rechts, consumenten zijn gewend om van links naar rechts te lezen en van boven naar beneden. Hou hier rekening mee met het plaatsen van informatie op uw rollup banner. Het is ook belangrijk om alleen relevante informatie toe te voegen en niet te veel tekst te gebruiken. Meer informatie kan altijd gegeven worden door een lid van uw team of brochures of flyers.

3 De foto’s

Wanneer u er voor kiest foto’s te gebruiken op uw rollup banner moet u er zeker van zijn dat deze van hoge kwaliteit zijn. (En dat u de rechten van deze foto bezit.)  Ze moeten op z’n minst 300dpi zijn en opgeslagen als ‘CYMK-ready’ voor de druk.  Haal geen foto’s van een website of van google voor uw design, het zal hoogstwaarschijnlijk niet van de juiste kwaliteit zijn. Heeft u zelf niet genoeg geschikt beeldmateriaal, kunt u op stockfoto websites zoeken naar geschikt beeldmateriaal. Neem eens een kijkje op
www.unsplash.com of http://www.freepixels.com/4 Kleuren


Laat de kleuren spreken. Kleur is een van de meest belangrijke onderdelen in jouw stand. Kleuren helpen u om op te vallen. Let er wel op dat de kleur wel overeen moet komen of in ieder geval moet werken samen met de bestaande kleuren binnen uw bedrijf en natuurlijk met uw logo.

Het is ook belangrijk om goed na te denken over de achtergrond kleuren van uw rollup banner. En hoe de kleur samenkomt met de tekst en de beelden.  Alle foto’s moeten duidelijk zijn en de tekst makkelijk te lezen. Heldere en opvallende kleuren kunnen goed de aandacht trekken. Denk  eens aan rood of oranje dat zijn felle en opvallende kleuren. Wanneer je kiest voor wit en geel kan het zijn dat de tekst moeilijker te lezen is, zeker van een afstand.

5 Contact gegevens

Als laatste is het belangrijk om de contact gegevens niet te vergeten. Dit is in het bijzonder belangrijk wanneer uw team niet alle bezoekers zelf kan spreken. Contact gegevens zijn belangrijk zodat bezoekers weten hoe ze u kunnen contacten wanneer ze meer willen weten over uw product of dienst.

Vergeet dan niet uw website, telefoonnummer en email adres of in ieder geval één van deze drie.
Een vestigingsadres of een facebook of twitter account kunnen ook een aanvulling zijn op manieren hoe een bezoeker u kunt benaderen. Contact gegevens kan men vaak het beste onderop de banner plaatsen. Ze moeten duidelijk te zien zijn en makkelijk te lezen.

Een rollup banner kan uw product of service echt laten opvallen wanneer u het basis ontwerp maar goed heeft. www.snoekpromo.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten