vrijdag 7 april 2017

Relatie Marketing en Nederlandse feestdagen

Relatie Marketing en Nederlandse feestdagen


Als MKB-er is het soms een uitdaging om op een originele manier ‘reclame’ te maken voor uw bedrijf. Overal waar je kijkt zie je reclame, op (verlichte) borden langs de weg, reclame op tv, reclame in social media, op internet en nog veel meer. De ene uiting nog creatiever dan de andere.


Intelligente Marketing 

Overal om ons heen wordt er gebruik gemaakt van intelligente marketing. Hiermee wordt er reclame aangeboden specifiek op persoonlijk interesse gebied. Internet browsers en zoekmachines en websites registreren o.a. waar u naar kijkt en hoe lang. Zo analyseert facebook uw klikgedrag zodat adverteerders gerichter content kunnen aanbieden.

We kunnen wel zeggen dat we overprikkeld raken en/ of ongevoelig voor reclame. Tegenwoordig heeft men gemiddeld 7 keer een contact of aandachtsmoment nodig voordat er overgegaan wordt tot actie. 


Persoonlijke benadering


Wat als u nou met een origineel item zou komen, een item wat de klant doet herinneren aan uw goede service, uitstekende kwaliteit of uw persoonlijke benadering? Nederlanders zijn gek op het krijgen van gratis artikelen. Vooral als dat artikel ook nog iets is wat ze goed kunnen gebruiken.

Wanneer u denkt aan uw ideale doelgroep, bedenk dan wat zij veel gebruiken of wat ze dagelijks bij zich hebben. Zo zijn uw klanten in de bouw wellicht veel in de weer met een rolmaat. De vertegenwoordigers op kantoor met notitie blokken, pennen en kalenders. Uw klanten in de horeca gebruiken wellicht vaak ovenwanten of schorten etc etc.

Hoe vaak ziet een vertegenwoordiger uw pen, hoe vaak ziet een aannemer een rolmaat en hoe vaak een kok een keukenshort? Juist ja, meer dan 7 keer. Ze gebruiken deze items immers dagelijks. 


Relatiegeschenken op feestdagen


U kunt uw (potentiele) klanten uiteraard op elk gewenst moment verrassen met een relatiegeschenk. Nog origineler zou het zijn wanneer u gebruik maakt van herkenbare feestelijke momenten.
Zo zijn er genoeg momenten in Nederland om op in te haken. Denk maar aan Kerst, Oud en Nieuw, Valentijn, Carnaval, Pasen en Koningsdag.

Pasen 


Met Pasen is het bijvoorbeeld een mooie gelegenheid om paaseitjes uit te delen in bedrukte mokken.
Wat dacht u van een snoep pot gevuld met chocolade eitjes voor op kantoor. Deze pot zal wanneer de eitjes op zijn nog lang nagevuld worden.Koningsdag 

Ook is er aankomend Koningsdag een mooie mogelijkheid om een originele actie te doen. Zoals wij weten kenmerkt deze dag zich door oranje uitingen. Zo zijn bijvoorbeeld de oranje armbandjes, slippers of paraplu’s opvallende en gewilde items. Mensen zijn op feestdagen over het algemeen in een positieve stemming. Dit biedt mooie kansen voor u als bedrijf.

Op koningsdag zijn er ook door het hele land vrijmarkten te vinden. Wilt u echt opvallen met uw stand is het een aanrader dit jaar op tijd een spandoek of banner te bestellen.  Vanaf 20 euro kunt u een eigen opvallende Koningsdag uiting laten maken om zo op te vallen in de mensen menigte.

Snoek Promo wenst u alvast een prettig Pasen en een feestelijke Koningsdag!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten