vrijdag 27 januari 2017

Valentijnsdag Marketing 2017

Valentijnsdag Marketing 2017

Valentijnsdag, deze dag was ooit begonnen als dag van de anonieme liefdesuitingen. Maar Valentijnsdag is ook een dag waar vele bedrijven op inspringen met ludieke marketing acties. 

Pechhulp


Er is een pechhulp bedrijf geweest dat SocialMedia op Valentijn extra in de gaten hield. Wanneer je dan op SocialMedia plaatst dat je met pech staat met de speciale #Hastag kreet dan kwamen ze helpen ongeacht of je lid was of niet.

Gratis kaartje

2 jaar geleden heeft een postbedrijf ook een leuke actie gedaan. 
Men kon zijn geliefde een kaart sturen zonder postzegel, maar met 
zichtbare afdruk van een zoen. Voor het probleem ‘waar haal ik de lippenstift vandaan’ was een oplossing bedacht. Er waren speciale zoenzegels uitgegeven, 
gratis zodat ook de mensen zonder lippenstift in huis een gratis kaartje konden versturen.

Internet en SMS

Er zijn in de loop van de tijd ook telecom en internetdata aanbieders geweest die hun klanten gratis lieten sms-en of gratis lieten internetten op Valentijn. Leuk voor singles die de hele dag op Tinder willen ‘swipen’ maar ook stelletjes die ver van huis toch willen kijken naar Netflix.
Grote omzet op Valentijn?

Er zijn bedrijven bij die klagen dat het elk jaar minder wordt. Wanneer men op de ouderwetse manier blijft doorgaan met marketing zal het wellicht afnemen. Echter zijn er nog steeds veel bedrijven die door hebben dat men juist door innovatie en originaliteit gebruik kunt maken van (alle) commerciële dagen om de consument te bereiken. Wie slim is beweegt dus mee met de behoefte van de klant en ontwikkelingen in de markt.

Creatief

Creativiteit, originaliteit en authenticiteit, het zijn de ingrediënten voor het succesvol bereiken van de klant. Kijk eens naar campagnes die de technologische mogelijkheden toepassen. Ideeën die gebaseerd zijn op kennis van de werkelijke behoeftes en gedragingen van jouw klant. 

Wij hebben diverse originele ideeën om uw klant te kunnen verrassen. Denk aan een originele kreet op een voor uw bedrijf ontworpen sticker of juist een relatiegeschenk bedrukt met uw boodschap. www.snoekpromo.nl 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten